60 de ani de atestare documentară a Liceului Teoretic “Emil Botta”


      Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud a sărbătorit in perioada 19-22 noiembrie 2013, 60 de ani de atestare documentară.
      Cu această ocazie la Liceul „Emil Botta“ a fost dezvelit bustul poetului şi actorului al cărui nume îl poartă unitatea de învăţământ. Bustul este opera profesorului Gheorghiţă Galan, alături de acest monument fiind aşezate şi câteva plăci comemorative. De asemenea, profesorul doctor Gabriel Leahu, secretar general al ministrului Educaţiei Naţionale, a oferit o plachetă „în semn de apreciere adusă de generaţiile de dascăli şi elevi, care timp de 60 de ani au participat la construirea valorilor învăţământului românesc”, oferită prin Ordinul Ministrului privind acordarea Diplomei aniversare „Dimitrie Gusti”.
      Acţiunea a continuat cu o masă rotundă în cadrul căreia au fost rememorate cele mai importante momente care au marcat învăţământul în oraşul de pe Trotuş. Alături de oficialul de la minister au mai fost prezenţi la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud şi deputatul PSD Victor Roman, alături de inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia, Aurelia Neagu- directoarea Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” Focşani, primarul Municipiului Adjud Constantin Armencea, viceprimarul Claudiu Cristea, dar şi profesori care au făcut istorie la această unitate de învăţământ.
      Manifestările dedicate împlinirii a 60 de ani de atestare documentară a liceului au fost diferite acţiuni cultural-sportive, care au avut loc în incinta unităţii de învăţământ, în Sala de Sport Municipală şi la Casa de Cultură „Tudor Vornicu”.
      Pe 19 noiembrie 2013 a avut loc lansarea cărţii „Contraatacul în handbal”, scrisă de profesorii Dumitru Emil şi Dumitru Adrian.
      De asemenea, a fost lansată „Monografia liceului”, scrisă de profesorul Lascăr Stan, precum şi revista liceului „Nota bene”.
      Acțiunile desfășurate cu ocazia împlinirii a 60 de ani de atestare documentară s-au încheiat cu un spectacol festiv la Casa de Cultură, ocazie cu care au fost decernate plachete pentru „foşti profesori” şi „foşti elevi”.