Revista

Există momente în fiinţarea noastră de retragere în propriile-i limite. Sunt clipe de meditaţie, prilej de reconsiderare a unor valori şi norme considerate odinioară a fi infailibile. Revii mai apoi în spectacolul lumii cu o nouă dorinţă de reprezentare a ceea ce se află în propriile tale hotare spirituale şi dincolo de ele. Prin analogie tot astfel a fost destinul revistei “Nota Bene”; apărută în anii 2004-2006 a reflectat în paginile sale o stare de spirit mai mult sau mai puţin elocventă a celor ce au elaborat-o, elevi şi profesori de la Liceul Teoretic “Emil Botta”. Au urmat mai apoi o perioadă de tăcere în care cei ce au redactat-o s-au adunat sau risipit întru desăvârşire, ori negare de sine.

Credem că a venit timpul ca revista să reapară; a trăi la nesfârşit sub spectrul neîmplinirii, a neîncrederii în propriul mod de a fi şi a rosti condamnă la o moarte ireversibilă şi certă, menirea unei generaţii, căutările sale de găsire a acelor invarianţi care-i conferă individualitate.

Revista îşi propune să fie deopotrivă un loc al împlinirii şi al despărţirii; al împlinirii pentru cei ce cred că prin scrisul lor pot să clarifice aspecte ce se lasă mai greu de înţeles de simţul comun; al despărţirii de cei care trăiesc într-un continuu prezent.

În fond care-i menirea acestei noi serii a revistei, se poate întreba potenţialul cititor deopotrivă cu cei ce au redactat-o? Mai întâi de toate menirea constă în a fi o poartă spre noi înşine şi spre lume. Ambele se vor împlini una în cealaltă pentru a arăta clipei cea iute trecătoare că ne sustragem zădărniciei, spiritului de turmă, unei existenţe gregare ce apoteozează pseudovalorile unei tern şi etern aici şi acum.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii