24 Ianuarie 2017

    Peste 400 de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional “Emil Botta” Adjud au participat marţi la prima ediţie a Simpozionului Internaţional "Unirea Principatelor Române", organizat de unitatea de învăţămant. Cu toţii s-au prins, la final, în hora unirii în piaţeta din faţa Casei de cultură "Tudor Vornicu".

    În sala de festivităţi a colegiului s-au desfăşurat lucrările simpozionului la care au participat, pe lângă invitaţii speciali, cadre didactice din municipiul Adjud şi din localităţile limitrofe.

     Profesorul universitar dr. Octavian Ţicu din Republica Moldova a sensibilizat auditoriul prin materialele audio video prezentate, care au punctat evenimentele istorice cu privire la identitatea naţională şi spiritul de neam. A lansat cartea " Spassk 99. O istorie a prizonierilor de război romani din Kazahstan în documente".

    Profesorul de istorie Adrian Ionel Avram de la Colegiul Naţional "Emil Botta" a vorbit despre reuşita generaţiei paşoptiste în atingerea ţelurilor şi concretizarea prin Mica Unire dincolo de interesele individuale.

    Profesorul Valentin Ajder, directorul editurii EIKON, prin bogata prezentare a unor volume a unor autori consacraţi a punctat problemele naţionale trecute şi prezente.

    Participanţii au apreciat calitatea lucrărilor prezentate în cadrul dezbaterilor, iar organizatorii au oferit diplome şi plachete.

       In după amiaza aceleiaşi zile,100 elevi şi profesori de la Colegiul National "Emil Botta" Adjud au participat la marcarea evenimentului in Piaţa Unirii din Focşani.